maanantai 11. elokuuta 2008

Pupu Lihavisto muistelee: Gender -keskustelua

2006
Tapaamme legendaarisen miesrockyhtyeen legendaarisen miehistön viettämässä pääsiäistä edeltävää luppoa toimintakeskuksensa salissa oljilla makoillen. Miten on sukupuolten tasa-arvon laita Bugariloveseissa ja musiikkimaailmassa yleensäkin?
- Vaikeaa on. Pääset esille vain mies-etuliitteellä varustettuna. Yritä siinä sitten olla feministi ja tasa-arvon kannattaja. Eipä sen puoleen, että oltaisiin. Mutta kyllä miehellä pitäisi olla paikka median valokeilassa ilman, että erikseen kerrottaisiin, että tässä meillä on nyt tämä MIESartisti.
- Ja naiset sitten valittaa, etteivät he muka näy mediassa, koska miehillä on etulyöntiasema sukupuolensa takia. Että jos mies taiteilijana tekee jotain, niin heti hehkutetaan sukupuolella. Niin kuin siinä olisi jotain erityistä, että on mies ja tekee jotain. Nainen jos jotain tekee, niin sukupuolesta ei puhuta mitään vaan asiat puhuu. Kyllä mun mielestä miehille kuuluis samanlainen vapaus TEHDÄ, eikä olla sukupuoliobjektina median valokeilassa. En mä maalaa mun munalla vaan mun kädellä. Höh!
- Ja tämän takia kaikki taiteen tukirahoituskin suunnataan lähinnä miehille. Yritetään korjata tämmöstä näennäistä ja olematonta epätasa-arvoa, joka loppuis heti, kun ei sukupuolitettas tekijöitä joka käänteessä. Ajattele, jos puhuttaisiin NAISkuvataiteilijoista ja naisrokkareista ja naiskirjailijoista. Aika naurettavalta se kuulostais. Heh!
- Oikeestikkin tässä olisi jo syytä nousta barrikaadeille vaatimaan oikeeta tasa-arvoo. Tätä epäsymmetriaahan vois käyttää niinku silleen provokatiivisessa mielessä hyväksi. Kutsuttais vaikka joukko miestaiteilijoita koolle ja sitte joukon kuuluisin valokuvaaja vaikka nappais porukasta kuvan ja sitte lanseerattas ne kuvat sillain mediaan että, hehheh, tässä meillä on nyt joukko MIEStaiteilijoita samassa kuvassa. Niin kyllähän se ois, että kattokaa ny vähän, HALOO-O!
No siinähän sitä jo olikin. Mukava oli kuulla tasa-arvoasioiden olevan orkesterillamme näin hyvässä jamassa ja järjestyksessä. Siinäpä olisi ceissiä kehittämisen malliksi lukuisille muille maamme miesrokkareille, mieskirjailijoille ja miesniinedelleen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti